کاظم جلالی و میراث شومی که برای شاهرود به یادگار گذاشت
کاظم جلالی و میراث شومی که برای شاهرود به یادگار گذاشت
میراثی به نام " اطرافیانِ دفترِ نماینده"
سال 78 را به جرات می توان نقطه ی عطفی در تاریخِ معاصرِ شاهرود دانست. سالی که در آن، جوانی 32 ساله، با حمایت جریانی که بعد ها از آن به عنوان "پدرخوانده ها" نام برده شد؛ توانست نمایندگی مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی را به عهده گیرد. البته این حمایت در 4 دوره فعالیتِ جلالی به عنوان نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی، فراز و فرود زیادی داشت و در پایان دوره چهارم نمایندگیِ جلالی به عنوان وکیلِ مردم، به دشمنیِ بی سابقه ای انجامید.
کاظم جلالی در کش و قوسِ ارتباط با حامیانِ قدرتمندش که از سال 84 آغاز شده بود به این نتیجه رسید که با ایجاد پروپاگاندا و تبلیغات پوپولیستی می تواند موازنه قدرت با شرکایش را به نفع خود تغییر دهد و برای خویش پایگاه های اجتماعی موازی شرکایش بسازد. ابزاری که او برای رسیدن به این هدف به کار گرفت راه اندازی و تاسیس دفتری بود که در طول دو دهه بعد میراثی شوم در فضای سیاسی شاهرود به یادگار گذاشت.
"دفترِ نماینده در شهرستان" به تدریج تبدیل به درگاهی شد که شیفتگان قدرت، شهرت و رانت می توانستند با ورود و نزدیکی به آن به تکانه های شهوانی خود پاسخ دهند. عده ای به صِرف این که در حاشیه ی جلسات و یا عکس های نماینده حضور دارند صاحب رانت های بزرگ و کوچکی در شهرستان شدند. رانتی که نماینده در اعطای آن نقش مستقیمی نداشت اما " رابطه میزبان و انگلی" که در
- ۰ نظر
- ۱۴ آبان ۹۹ ، ۲۰:۳۳